Takasin etusivulle

Linkkejä- Linkspääesiintyjät perjantaina klo 20-21.00

Kevyttä rock/metalli henkistä musiikkia


homepage of Seether
Seether on eteläafrikkalainen grunge/hard rock -yhtye. Yhtye on ottanut vaikutteita muun muassa yhtyeiltä Nirvana, Alice in Chains, Smashing Pumpkins ja Tool. Seether julkaisi ensimmäisen albuminsa, Fragilen, vuonna 2000 nimellä Saron Gas. Yhtyeen nimi muutettiin Seetheriksi ennen toisen albumin, Disclaimerin julkaisua vuonna 2002. Vuonna 2004 julkaistiin toinen versio Disclaimerista (Disclaimer II), joka kattoi useita uudempia kappaleita, sekä kappale "Broken" oli saanut kakkoslaulajaksi Evanescence-yhtyeen laulajan Amy Leen. Kitaristi Pat Callahan erosi yhtyeestä kesällä 2006. Tunnettuja kappaleita mm. Driven Under, Broken, Breakdown, Remedy, The Truth, Fake It ja Rise Above This.

homepage of Lullacry
Lullacry oli helsinkiläinen metalliyhtye, joka julkaisi viisi albumia. Yhtye on saanut kansainvälistä jalansijaa muun muassa kiertueillaan Nightwishin ja Edguyn kanssa. Lullacry solmi ensimmäisen levytyssopimuksensa levy-yhtiö Heart, Trust & Respect Recordsin kanssa ja julkaisi ensialbuminsa Sweet Desire vuonna 1999. Lullacryn todellinen ura alkoi, kun se julkaisi toisen albuminsa Be My God vuonna 2001 Spinefarm Recordsin kautta. Vokalisti Tanja "Tanya" Kemppainen erosi yhtyeestä 2002, jolloin aiemmin tuntematon Tanja Lainio liittyi orkesteriin. Lullacry on toiminut tällä kokoonpanolla kolmannesta albumistaan Crucify My Heart (2003) lähtien.

homepage of Staind
Staind on yhdysvaltalainen vuonna 1993 perustettu rockyhtye, jonka musiikkityyli koostuu nu metalista, vaihtoehtorockista, grungetyyppisestä ja popvaikutteisesta kevyestä rockista. Yhtyeen musiikillisina vaikuttajina ovat muun muassa Tool, Korn, Pearl Jam, Rage Against the Machine ja Alice in Chains. Yhtyeen alkuaikojen tuotannossa vaikuttajina ovat olleet myös tunnetut metalliaktit Pantera ja Sepultura. Yhtye nousi Yhdysvalloissa suosioon sen toisen albumin Dysfunctionin ja "Mudshovel" singlehitin myötä. Maailmanlaajuinen suosio kuitenkin tuli kolmannen albumin Break the Cyclen hittien "Outside" ja "It's Been Awhile"" myötä. Yhtye on julkaissut uransa aikana kuusi studioalbumia ja yhden kokoelman sekä maailmanlaajuisesti myynyt 15 miljoonaa albumia. Tunnettuja kappaleita mm. "Mudshovel", "It's Been Awhile", "Outside", "So Far Away", "Price to Play", "Right Here" ja "Believe".